![]() |
|
|
#1 |
|
Dost Üye
Tesekkür: 2
33 Mesajina 35 Tesekkür Aldi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir gün kadının biri tandıra odun atıyor
alevler yükselince orda bulunan oğlunu oradan uzaklaştırıyor ve o anda bakıyor ki Efendimiz orda kalkıp yanına gidiyor diyor ki Sen Allah ın Rasulu musun Efendimiz evet diyor Allah merhametlilerin en merhametlisi değil midir diyor Efendimiz evet diyor kadın diyor ki peki Allah ın kuluna olan merhameti annenin evladına olan şefkatinden yüksek değil midir diyor Efendimiz elbette yüksektir diyor kadın diyor ki peki bir ana evladını ateşe atmaz nasıl olurda ,en merhametli olan Allah kullarını cehenneme atar???? işte bunu duyunca Efendimiz in gözleri doluyor başını önüne eğiyor az sonra başını kadından yana kaldırıp şöyle diyor şüphesiz ki Allah emirlerine uymaya tenezzül etmeyen azgın ve zulumkar kurallarından başkasına azap etmeyecektir.. bakın kardeşler ince bir söz bu emre itaat etmeyene demiyor emre itaate tenezzül etmeyene diyor hani bu gün zina da neymiş canım o eskidendi artık flört hayatı vardır diyenler varya vay onların haline işte o adam Allah ın emrini itaate değer bulmuyor kendi daha iyi biliyormuş gibi mesela bir kul düşünelim zina eden ama her zamanda pişman olup şöyle yalvaran Ya Rabbim biliyorum zina haramdır kabul ediyorum yapmamam lazım ama nefsime şeytana uydum yaptım beni affet! bu adam emri biliyor ve kabulde ediyor ama kul olduğundan zayıf olduğundan emri uygulamada zayıf kalıyor bu olabilir bu affedilir hem de tövbesini defalarca da bozsa Allah her defasındaki pişmanlığından ve emri gereksiz görmediğinden dolayı affedebilir ancak diğer adam o günahı bir kez de yapsa affedilmeyi hak etmiyor(Allah u Alem) çünki Allah ın emrini itaat edilmeyecek kadar küçük değersiz kıymetsiz görüyor bu da o emri Veren e verdiği değeri gösteriyor velhasılıkelam hadisteki tabiri ile Allah ın emrine itaate tenezzül etmiyor hadiste kastedilen emre itaate tenezzül etmeyen insanlar işte onlardır... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| allah, ana, atar, ateşe, atmazken, cehenneme, evladını, kullarını, nasıl, olur |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|